Cogi Dagplanning

COGI DAGPLANNING

Week nummer … : samen thuis met onze kinderen jong en oud. De combinatie thuiswerk en oog hebben voor hen is zoals jongleren: je probeert zoveel mogelijk ballen in de lucht te houden, maar af en toe valt er een bal. De ene dag is het wat beter dan de andere, maar heel vaak komt er frustratie bovendrijven. Zowel bij ons als ouders, als bij onze kinderen. En ja, wij spreken uit ondervinding.


Alweer vanuit de theorie zijn we op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen. We bouwden voor zowel de jongste spruiten, als voor de jeugd een structuur uit. Structuur in een periode waarin kinderen een zee van tijd lijken te hebben. Probleem is dat heel veel kinderen moeite hebben met plannen, tijd inschatten, combinatie werk - vrije tijd, schermtijd, … 


Wij zorgen voor een structuur, die je samen kan invullen met je kind. Kies bewust voor ontspannende activiteiten, check een aantal van onze bewegingsactiviteiten en vul de LEER-blokken in. En leren, dat kan je heel breed zien: een les wiskunde die je kan maken voor school, een knutselwerk (inspiratie Pinterest), met je kleuter voorwerpen tellen, samen leren een cake bakken, … 

Zoek ook ergens een moment dat je samen met je kind kan beleven, en laat hen weten wanneer jij echt moet werken en je dus niet gestoord kan worden. Pas hier je activiteiten op aan! Is dit DE oplossing? Neen, maar hopelijk kunnen wij via deze weg ook ons steentje bijdragen om jullie en jullie kinderen op een meer rustige en aangename manier samen te laten werken en genieten! 


Veel succes en denk eraan: het is beter om enkele ballen in de lucht te hebben, dan ze allemaal op de grond te zien liggen.

Cogi Dagplanning


Download hier je blanco versie van de Cogi Dagplanning.

Cogi Dagplanning Ouders


Download hier de uitleg voor de ouders over de werking van de Cogi Dagplanning.

De Beweegwijzer


Download hier de Beweegwijzer, de handleiding voor de kinderen over de werking van het Beweegrad.